Over Team Wimedo

Team Wimedo is de enige Nederlandse vereniging die zich puur op autoslalom heeft toegelegd. Per jaar organiseren we negen wedstrijden die meetellen voor ons Open Nederlands Kampioenschap Autoslalom. Landelijk zijn wij nog de enige autosportclub die autoslalom (behendigheidswedstrijden) organiseert.

Doel

De doelstelling van Team Wimedo is om te zorgen voor een zo laag mogelijk instapniveau in een tak van autosport die leuk en nuttig is. Je leert er namelijk verschrikkelijk goed van sturen en anticiperen!

Wij zeggen wel eens gekscherend dat mensen die de "macht over het stuur verloren zijn", deze macht in eerste instantie nooit bezeten hebben.

Wie wat langer “slalomt” zal merken dat hij/zij het dagelijkse verkeer anders gaat benaderen. Enerzijds omdat je op het circuit de gelegenheid hebt om je “uit te leven”; anderzijds omdat je algemene rijvaardigheid en voertuigbeheersing met sprongen vooruit gaat, waardoor je makkelijker om kunt gaan met onverwachte situaties op de openbare weg.

Hoe het voelt kunnen we met heel veel woorden proberen te omschrijven, maar de enige manier om er achter te komen is door het een keer te doen. Onze wedstrijden staan open voor iedereen met een rijbewijs die een auto tot zijn beschikking heeft (oud of nieuw) en het wil proberen. 

Geschiedenis

Wimedo staat voor Wim Meijerink uit Doorn (Wi-Me-Do), die op 3 januari 1967 de vereniging oprichtte.

Eind jaren ’60, begin jaren ’70 werd er uitsluitend met witte auto’s gereden met kenmerkende rode stickers. Er was toen ook nog sprake van sponsoring door o.a. Castrol en LENCO.

Autoslalom was overigens niet het enige wat Team Wimedo toen deed, er werd ook deelgenomen aan rally-cross, betrouwbaarheidsritten en andere evenementen.

Aardig om te vermelden is dat Team Wimedo Koninklijk erkend was en werd gezien als “steunpilaar” van de Nederlandse autosport!

Door de jaren heen is Team Wimedo een kweekschool geweest voor mensen die in de gaten hadden dat een auto besturen meer inhoudt dan grote verhalen over tienduizend toeren en honderden pk's.

Sturen en twee bochten vooruit denken, daar gaat het om bij het rijden van een behendigheidswedstrijd.

Over Wimedo

BEKENDE SLALOMMERS

Om wat namen te noemen die bij ons gereden hebben:

Arie Luyendijk
3-voudig indy-winnaarArie Luyendijk
Marcel Frijlink
Meervoudig youngtimer-kampioenMarcel Frijlink
... En u!?
Diverse andere Zandvoort-coryfeeën... En u!?
cta-logo

De volgende keer zelf mee doen?

Kom naar één van de events.

Contact

Team Wimedo
Oude Brandenburgerweg 57
3721DV Bilthoven

  • dummy info@wimedo.nl

Search